top of page

En fredad zon, långt ifrån stress och brus

Piilijärvi Camping ligger i Gällivare i Norrbotten och erbjuder boende med gratis parkering. Alla rum har en uteplats med sjöutsikt. Som gäst på campingen kan du vandra och åka skidor i närheten. Snöskoterturer och hundspann erbjuds mot en extra kostnad. Närmaste flygplats är Kirunas flygplats, som ligger 60 km från Piilijärvi Camping.

Vi är ett familjeföretag som drivs i andra generationen, och  vår målsättning att du som gäst ska känna att vi gör vårt bästa för att ditt besök i Swedish Lapland ska bli så minnesvärt som möjligt. 

Här bokar du ditt boende.

20220612_133920491_iOS.jpg
Ta del av Piilijärvis kulturhistoria

Byn Piilijärvis kulturhistoria präglar vår verksamhet. Campingen ligger vid sjön Piilijärvis strand. Här råder gästfrihet och en familjär stämning där du får känna dig som hemma fastän du är borta. Naturen är vår givning och inramning, och våra stenålderslämningar är bara en del av Piilijärvis rikedomar. Missa inte vår utställning om kvinnors arbete från stenåldern till 1960-talet och renens livscykel. 

20220324_132548536_iOS_edited.jpg
Piili-Einari och Eva-Lisa

Piili-Einari var en aktad nåjd som färdades med en snöskovel bakom en varg med norrskenets hastighet. Piili-Einari kunde kunde förutspå det mesta, och även slänga en styggelse på någon som han inte gillade, men även bryta de förtrollningar och styggelser som andra nåjder skapat. 

 

Krutgumman Eva- Lisa hon ordning i byn, hon tittade dagligen in hos alla kvinnor varje dag för att se att ingen latade sig. Man var lite rädd för henne, så kvinnorna satte sina barn att spana genom fönstret för att se om Eva-Lisa var på gång så att de kunde ta sig en fem minuters paus.

 

Maten bestod oftast av rökt fläsk, potatis, bröd och smör som kvinnorna på gården producerade, och de tog även hand om barnen och djuren när männen var i skogen eller i gruvan och arbetade. Livet på 1900-talets början var inte lätt och utan kvinnorna skulle inte männen ha klarat sig.

bottom of page