top of page

I hjärtat av Swedish Lapand

Piiljiärvi Camping ligger på bekvämt avstånd från flera av de mest attraktiva besöksmålen i Swedish Lapland. I samarbete med de bästa turoperatörerna har vi här valt ut några aktiviteter du inte bör missa under ditt besök!

Norrsken från bron på din stuga

Piilijärvi Camping ligger långt från större samhällen och är befriat från ljusföroreningar. Här kan du se det spektakulära norrskenet från från på stugan du hyr, med början i augusti månad. Vi har även vandringar ute i skogen där förhållandena för norrsken är ännu bättre, prata med receptionen för att boka tid.

uthyrning.jpg

Fiska i sjön

Piilijärvi Camping ligger vid en sjö där chanserna är goda att du kan få både abborre och gädda. I receptionen finns utrustning att hyra, och vi har även båtar.

Snöskoterturer och hundsläde i Kiruna

Arctic Dogsled Adventure erbjuder vinteraktiviteter i form av slädhundsturer där du får möjlighet att åka eller köra hundspann. Vi erbjuder även turer med snöskoter. 

Hundsläde i Svappavaara

Husky Tours Lapland erbjuder turer med hundspann med utångspunkt i Svappavara i Kiruna kommun. 

Se vår utställning

Vi har skapat en egen utställning där du kan ta del av det strävsamma liv som kvinnor i väglöst land ovanför polcirkeln levt, från stenåldern och fram till idag. Utställningen ligger i.. där du också kan....

bottom of page